yogacura - mental sundhed

Om YogaCura

YogaCura i Skanderborg blev etableret i Oktober 2019 af Helle Østermark Sørensen.
Kerneydelserne er Yogaundervisning og Samtaleforløb, særligt med fokus på fremme af mental sundhed.

Selve ordet Yoga betyder “Unite”, dvs. forening. I Yoga-traditionen tænkes her særligt på forening af krop, sind og ånd.
Cura betyder omsorg, at bekymre sig for og give opmærksomhed. Så hos YogaCura kombineres et helhedssyn på individet med en omsorgsfuld og opmærksom tilgang til det enkelte menneske.

Hos YogaCura ønsker vi ligeledes at bidrage til udbredelse af yoga som alternativ eller supplerende behandlingsmulighed for mentale helbredsproblemer. Både menneskelige erfaringer og videnskabelig evidens har vist, at yoga kan bidrage til større balance mentalt og følelsesmæssigt.

COVID-19 foranstaltninger hos YogaCura

yogacura - mental sundhed

Om Helle Østermark Sørensen

virksomhedsejer, Eksamineret yogalærer, Aut. sygeplejerske, master i sundhedsvidenskab

Jeg, Helle, er uddannet sygeplejerske i 2003, og har i en lang årrække været beskæftiget i Psykiatrien, både indenfor klinisk behandling og psykiatrisk forskning. Ligeledes har jeg taget en Master i integreret sundhedsvidenskab.

I 2012 begyndte jeg selv jævnligt at praktisere yoga, og blev imponeret over de mange effekter af yoga, både de fysisk effekter, men allermest af, hvorledes yoga kan balancere og styrke det følelsesmæssige og mentale velbefindende. I 2017/18 tog jeg derfor en 1-årig yogauddannelse hos Nina Pfeiffer i Århus i Mindful Yoga og efterfølgende har jeg taget efteruddannelse i Yin Yoga hos Trine Hedegaard.

Jeg har undervist i yoga siden efterår 2018, og i oktober 2019 etablerede jeg mig så som selvstændig, og startede YogaCura. Her bruger jeg min tid som yogalærer, hvor jeg underviser i Hatha og Yin yoga. Desuden fungerer jeg også som autoriseret sygeplejerske i YogaCura, hvor jeg tilbyder mentale helbredssamtaler til personer med mental lidelser, evt. i kombination med yoga.
grass-1913167_1920
stone-tower-3280616_1280
Depositphotos_221980384_l-2015