Om mig

Virksomhedsejer, yogalærer, autoriseret sygeplejerske og Master i Sundhedsvidenskab

Jeg hedder Helle Østermark Sørensen, og er ejer af YogaCura. Her bruger jeg min tid som yogalærer, hvor jeg underviser i hatha og yin yoga.

Desuden bruger jeg også min baggrund som autoriseret sygeplejerske i YogaCura, idet jeg tilbyder samtaleforløb og andre sygeplejeydelser, særligt til personer med mental lidelser, evt. i kombination med yoga.

Jeg har undervist i yoga siden efteråret 2018, og etablerede mig som selvstændig i oktober 2019.

Jeg begyndte at praktisere yoga i 2012, og blev imponeret over, hvordan yogaen kan balancere og styrke det mentale velbefindende. Derfor tog jeg i 2017 en 1-årig uddannelse i Mindful Yoga hos Nina Pfeiffer (Mind & Motion, Århus), efterfulgt af en uddannelse i Yin yoga hos Trine Hedegaard.

Udover yogalærer er jeg uddannet sygeplejerske og har taget en Master i integreret sundhedsvidenskab. Jeg har i en lang årrække været beskæftiget i Psykiatrien, både indenfor klinisk behandling og psykiatrisk forskning.
Derved har jeg stor erfaring og kendskab til de udfordringer, som personer med mentale sundhedsproblemer har - og vil kunne imødekomme og vejlede den enkelte i forhold til vedkommendes udfordringer

Om YogaCura

Yogaundervisning og samtaleterapi med fokus på at fremme mental sundhed

YogaCura er et yogastudie og behandlingssted i Skanderborg, hvor et helhedssyn på mennesket kombineres med en omsorgsfuld og opmærksom tilgang til det enkelte menneske.

Yoga kan oversættes med "forening", og i yoga-traditionen tænkes her særligt på forening af krop, sind og ånd. Cura betyder omsorg; at bekymre sig for og give opmærksomhed.

Hos YogaCura ønsker vi at bidrage til udbredelse af yoga som alternativ eller supplerende behandlingsmulighed for mentale helbredsproblemer. Både menneskelige erfaringer og videnskabelig evidens har vist, at yoga kan bidrage til større balance mentalt og følelsesmæssigt.
Du kan læse mere om den videnskabelige evidens her

Kontakt

Hvis du ønsker at vide mere om YogaCura eller har spørgsmål angående vores ydelser, så er du altid velkommen til at kontakte mig - ingen spørgsmål er for små.

YogaCura v/Helle Østermark Sørensen
Vestergade 14, st. tv.
8660 Skanderborg

Email: mail@yogacura.dk

Tlf: 25 57 90 55