Yoga mod stress

Har du ubalance i din krop og sind? Brug yoga mod stress og find roen på ny

Yoga er et ældgammelt træningssystem fra Indien for både krop og sind, hvilket betyder at yoga er BÅDE en fysisk, mental og meditativ praksis.

Selve ordet Yoga kan oversættes til ”forening”, og refererer til det faktum, at alt er forbundet. Forening af krop, sind og ånd er derfor også et af de primære formål med yoga.

Yoga er ofte blevet reduceret til fysiske øvelser – men oprindelig indeholder yoga en træningspakke til hele mennesket, herunder grundlæggende livsprincipper, fysiske øvelser, åndedræts- og energiteknikker, teknikker til at kontrollere sanser, tanker og sindet – og til at meditere. Alt sammen har disse principper, øvelser og teknikker til formål at hjælpe individet til at finde ind til sit oprindelige selv – og opnå balance og indre fred.

Så yoga handler særligt om at finde balance i sig selv – eller at finde sig selv, kan man også sige. At give sig selv lov til at sanse og mærke, hvem man i virkeligheden er inde bag alt det, som forstyrrer i en hektisk hverdag. Dermed er yoga en proces af selv-observation, selvudvikling og selvrealisation.

Yoga er målrettet hele mennesket, både fysisk, mentalt, følelsesmæssigt og spirituelt – og rigtig megen forskning har kunnet påvise at yoga er gavnligt for en lang række fysiske og mentale lidelser.

Hos YogaCura tilbyder vi en helhedsorienteret, rolig og sansende yoga, der særligt er målrettet mental sundhed og trivsel.

Hos mig sørger jeg for et trygt rum, hvor der er plads til alle følelser under vores session. Dermed kan du lave yoga i et safe space, hvor din krop kan give slip på negativitet og følelsen af stress. Yoga mod stress kan give dig en rolighed og balance i livet.

Er du stresset? Tag testen her.

Forskning påviser det: Yoga hjælper mod stress

Forskning har nemlig kunne påvise at der er en positiv indvirkning i at dyrke yoga mod stress. Det viser sig at særligt denne rolige, langsomme, sansende og meditative yogaform er effektiv til lindring af mentale sundhedsproblemer og styrke mental trivsel. Derfor er yoga også en fantastisk hjælp mod stress.

Der har i mange år været et overvejende fysisk fokus på yoga, og der er i høj grad brug for at sætte fokus på, hvordan yoga kan hjælpe os på den mentale og følelsesmæssige front – særligt i lyset af, hvor mange personer, der efterhånden er påvirket af stress, angst, depression og lignende.
Så når du dyrker yoga hos YogaCura bruger og sanser du kroppen i et roligt tempo, samtidig med at du styrker og balancerer sindet. Og det foregår alt sammen online, så du kan blive hjemme i dine trygge rammer – og ikke behøver at sammenligne dig med andre. Dette giver dig friheden til at mærke dig selv, lige som du er.

Den yoga, du finder hos YogaCura, kan hjælpe dig til indre mental ro og balance, bedre søvn, mindre stress og smerte, øget velvære, energi og overskud, større selvbevidsthed og en stærkere forbindelse mellem krop og sind.

Bliv medlem af Klub YogaCura, og få adgang til masser af indhold for mental trivsel