Yoga hos YogaCura

Sansende yoga til dig, der vil øget din kropsbevidsthed og mentale balance

Hos YogaCura tilbyder vi nærværende undervisning i klassisk mindful Hatha Yoga og fordybende Yin Yoga. For de dedikerede findes ugentlige holdforløb, men vi tilbyder også enkeltstående klasser, workshops og retreats.

I undervisningen vægtes yogastillingernes funktion højere end deres udseende. Stillingerne tilpasses deltagernes fysiske og mentale ståsted, fordi det er vigtigere, at en stilling føles godt, end at den ser ud på en bestemt måde.

Vi praktiserer en rolig og langsom form for yoga. Det giver kroppen og sindet tid til at fordøje yogaøvelserne, så vi får mest muligt ud af vores praksis.

Holdforløb i Hatha og Yin Yoga

Vores holdforløb varer typisk 8 uger med en ugentlig yogaklasse á 90 minutter.
Prisen for et 8-ugers holdforløb er 880 kr.
Alle kan deltage.

Hatha Yoga

Vi dyrker Hatha Yoga i et roligt og mindfult tempo med fokus på vejrtrækningen. Vi er i stillingerne lidt tid, for at give tid til at træne nærvær.

Fokus er på, at mærke kroppen i de forskellige stillinger og bruge åndedrættet til at fordybe os i stillingerne. Samtidig med at vi  arbejder aktivt med kroppen, prøver vi stilne sindet/tankerne.

Gennem forløbet bliver du introduceret til nogle grundprincipper, som vi langsomt bygger videre på.

Yin Yoga

Når vi dyrker Yin Yoga fordyber vi os i passive stillinger for at afhjælpe dybereliggende spændinger, både kropslige og følelsesmæssige.

Vi arbejder med at afspænde kroppen i enkle stillinger og bruger ofte hjælpemidler til at understøtte kroppen. Imellem stillingerne holder vi korte pauser, for at give kroppen tid til at fordøje oplevelsen.

Gennem forløbet kommer vi rundt om flere typer af stillinger og udvider gradvist tiden i hver stilling.

Inden du tilmelder dig et holdforløb, er det muligt at få en prøvetime, så du kan finde ud af om vores undervisning er noget for dig. Det er dog kun muligt at få en prøvetime, såfremt der er plads på holdet den pågældende dag.

Hvis der er plads, er det muligt at tilmelde sig et holdforløb, også selvom forløbet allerede er startet. Her betaler du naturligvis kun for de gange, der er tilbage af forløbet.

Yogaklasser og -workshops

Vi tilbyder løbende enkeltstående yogaklasser og workshops med forskellig form og indhold.

Yoga-lørdage med Yin og Yang

for fordybelse og nærvær


2 timers yoga-forkælelse med en blanding af Yin og Yang yoga. Hver gang praktiseres yoga ud fra et tema tilpasset årstiden.

I den første halvdel af klassen laver vi aktive og styrkende stillinger (Yang) og i den anden halvdel fordyber vi os i passive stillinger (Yin)

Hver gang afsluttes med en liggende, guidet afspænding.

Alle kan deltage, uanset erfaring med yoga.

Yoga-lørdage for Mænd


for styrke, balance og smidighed

Yoga henvender sig i høj grad også til mænd, og disse 90-minutters lørdagsklasser er til dig, der ønsker at lave yoga sammen med andre mænd. 

Disse lørdage laver vi øvelser for styrke, smidighed og balance. Øvelserne laves i et roligt tempo med samtidig fokus på vejrtrækningen. 

Hver gang afsluttes med en liggende, guidet afspænding.

Alle kan deltage, uanset erfaring med yoga.

 

Workshop: Introduktion til Yoga

for dig som gerne vil prøve yoga

Hvis du tit har tænkt på at prøve yoga, men været i tvivl om det er noget for dig, så kan du prøve det på denne 2-timers workshop, sammen med andre, der har det ligesom dig.

Ofte er folk bekymrede for, om de kan finde ud af yoga og om de er fleksible nok. Dertil er mit svar: Hvis du kan trække vejret og har en krop, så kan du lave yoga.

I løbet af de 2-timer, som workshoppen varer, vil du blive introduceret for grundlæggende fysiske yogaøvelser, enkle åndedrætsøvelser og liggende afspænding. Undervisningen veksler mellem aktive øvelser og oplæg om grundelementerne i yoga.

Efter workshoppen byder jeg på en kop the og lidt frugt. Her kan du stille spørgsmål og vi kan snakke om din oplevelse af workshoppen.

Retreats

En hel dag for fordybelse

Hos YogaCura udbydes løbende 1-dags retreats på forskllige skønne lokalisationer. Vores retreats er for dig, der ønsker større fordybelse.

Vi reklamerer for retreats på vores Facebook og Instagram, som du med fordel kan følge, hvis du er interesseret. De bliver også skrevet i kalendere her på siden.

Sundhedsgevinster ved yoga

At dyrke yoga er ikke bare en fornøjelse i nuet, men har positive effekter på længere sigt

Yoga kan:

Styrke og smidiggøre bevægeapparatet

Afspænde muskler

Give større kropsbevidsthed

Reducere smerter og afhjælpe spændinger

Give bedre nattesøvnen

Stimulere de indre organer og udskillelsen af affaldsstoffer

Reducere stress ved at stimulere og skaber balance i nervesystemet

Give mental ro og balance

Give øget energi og overskud

Give øget velvære og nærvær